2015. május 29.

Életünk megkeserítői

Jelenleg három dolog bosszant minket, de nagyon. Van, amelyik csak nagyon, meg van, amelyik nagyon-nagyon. 

1. a főellenség: CSIGA! Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy nálunk ezresével éldegélnek. Tavaly is irtottuk őket, idén pedig mindent bevetünk. Én már kezdek tőlük rosszul lenni, nem túl barátságos jószágok. 
Idén már kiszórtunk két zsák csigaport, amitől pusztulnak rendesen, de nem eléggé. Azért egy-egy nyáron kiszórni 10-15 ezer forintban csigaport, az nem annyira tetszik nekünk. 
Aztán vettem nagyon olcsó sört, amit kis margarinos dobozokban tálaltam nekik a kert és az udvar különböző részein. Ezekbe szépen belefulladnak. Most is van mindegyikben 30-30 darab. 
És amikor van időnk, este és reggel megyünk szedni. Lapátra rápiszkálunk alkalmanként 100-200 darabot, szatyorba bele, sót rá és mehetnek a kukába. Nem állatbarát megoldás? Már ez pont nem érdekel minket, mert az életünk megkeserítői és gyanítom, hogy reménytelen a küzdelem. 
Képek:

Ilyenek. 


Meg ilyenek. Aki nem ismerné fel, ez egy saláta, aminek a közepén lakmározik az a drága.


A csapda jobb- és baloldalán látható a saláta, a doboz jobb felső csücskében pedig  a karalábé. Kopaszra rágják a konyhakertet. 


2. számú ellenség: MACSKÁK
Nem tartunk állatot és nem is fogunk. Azon vagyunk minden erőnkkel, hogy szép legyen a kert és ez gyakran nem kompatibilis kutyával, macskával. És annyi a dolgom, hogy nem tudom vállalni a felelősséget egy állatért. Néha örülök, ha nem felejtek el  a gyerekeknek is enni adni...
Mivel nincs kutyánk, így a az összes környékbeli macska bátran járkál nálunk. Amivel nincs baj, mert én szeretem a cicákat, tök szépek, ahogy üldögélnek a fák alatt, na de ezek összekakilják az egész udvarunkat. Néha a teraszt is. Meg a teraszon a párnákat. Ilyenre is volt példa. Nem lépegethetünk bátran a saját füvünkön, mert aknásítva van. Én nem értem, nem úgy van, hogy a macska elássa? Nem tehetem le Julcsit a fűbe mászni. Arról meg nem is szólva, hogy oltári büdös! 
Valami ötlet? Már azon gondolkodunk, két napra kölcsönkérjük az anyósomék foxiját. 
Képet nem mellékelek, ha nem baj. 

3. számú ellenség: HANGYÁK
Ez a legkevésbé bosszantó egészen addig, amíg a konyhaszekrényt nem találják meg. Egyelőre kint van belőlük nagyon sok. Főleg a járdarepedésekben meg a ház tövében, meg a térkő fugájában, meg a konyhakertben. Próbálkozom mindenféle módszerekkel. Ha házba is betévednek, akkor drasztikusan lefújom őket. 

Na, ilyen gondokkal küzdünk mostanában. 

2 megjegyzés:

  1. Atyaég...nálunk is van sok csiga De azért ennyi nem...undorítóak. Macska ellen is van spray aminek állítólag nem bírják a szagát, tapasztalatom nincs!

    VálaszTörlés
  2. http://www.petnet.hu/termek/Panzi_Macskariaszto_spray_200ml-54-8081

    VálaszTörlés