2016. július 21.

Kamratöltés

Kezdődött a bodzaszörppel, amiből soha nem bírok elég sokat csinálni. 



12 liter készült idén, már csak 2 üveggel van belőle. 


Már csak 3 meggyfánk van a 4 helyett, de még ez is sok. Nem is szeretem a meggyet. De ha már itt van a rengeteg termés, nem hagyhatjuk, hogy rajta rohadjon a fán, így jött a befőzés, a már tavaly kipróbált csokis-banános meggylekvár. 10 kiló gyümölcsből készült, meg sok csokiból. Ennek a nagy részét elajándékoztam. Szóval jövőre még többet kell ebből is főzni. 


A szomszédoktól kaptunk egy hatalmas ládányi kajszit. Éjjel negyed 1-ig főztük a lekvárt, kb. 8 liternyi lett belőle. 



Legutoljára az almás-szeder készült. Érik a szeder a kertünkben, idén is nagyon sok, csak a szederrel az a baj befőzés szempontjából, hogy nem egyszerre érik be  10 kiló, hanem napi 3 marékkal. Ilyet még fogok főzni idén. 

Tervben van még idén a savanyúság eltevés. Eddig egyszer próbáltam, de akkor borzasztó rossz lett. :) Most máshogy próbálkozom majd. 


1 megjegyzés:

  1. Milyen ízlésesen elrakott lekvárok! Biztos nagyon finomak is! :) A szederrel hasonló a gondom nekem is, hogy bár rengeteg van rajta, nem egyszerre érik be. Egyelőre a fagyasztóba rakosgatom őket aztán majd lehet egyszerre befőzöm. Vagy marad télire banán mellé turmixnak.

    VálaszTörlés