2015. április 16.

Felújítunk

Mondhatnám inkább, hogy teljesen újraépítünk. A teraszról van szó. Erről ni!


Ez egy szép nagy terasz, csak éppen harmada felett van tető, ami halottnak a csók, mert kánikulában és esőben is használhatatlan. És BELTÉRI járólap van rajta, ami miatt szintén használhatatlan, töredezett, megrepedt, csúszik, stb. 
Eredetileg új járólapot szerettünk volna rá, de a kőműves szerint az egész terasz úgy rossz, ahogy van, ha csak új járólap kerül rá, akkor az ugyanúgy össze fog törni, meg fog repedni, mint a régi, mert rossz az alapja a terasznak. Ha feltörjük az egészet, akkor meg irdatlanul sok pénzünk rá fog menni, mer rengeteg beton kéne bele. Így jött az ötlet, amivel már megbarátkoztam, hogy térkő megy majd rá.


Kibéreltünk egy jó nagy beton törő gépezetet, amivel a férjem kalapálta 2,5 napig és nem haladt semmit, mert mint kiderült, volt régebben egy kisebb terasz, amire ráhúztak egy nagyobbat, de előtte bevasazták, szóval katasztrófa. Jött apósom az ő ismeretségeivel és kedden beállított az udvarunkba egy hatalmas JCB munkagép /kanállal az elején, hátulján törővel/ és fél óra alatt feltörte az egészet. Félelmetes volt! Kár, hogy Dani oviban volt, odáig lett volna a gyönyörtől. 
Most van ez az állapot, szorgalmasan szedegetjük le róla a törmeléket és nem haladunk szinte semmit. 


Munka közben szemléltetjük, hogy mire is jó a banános doboz. :)


Dani meg már nagyfiú, ő segít nekünk ügyesen. 

Ha készen leszünk a térkövezéssel, akkor meglátjuk az anyagi lehetőségeinket és még teteje is lesz a terasznak. Úúúúúgy várom! Be sem jövök onnan, ha elkészül. :)

2 megjegyzés:

  1. Hát így ránézésre amiben ennyi anyag volt az szerintem nem lehetett olyan rossz... Van a Bramacnak egy beton padlóburkoló lapja ami tökéletes lett volna rá... Gondold át a térkövet mert lehet meg fogod teraszra bánni. Nagyon nehezen takarítható, ha valami zsíros pöttyenik rá akkor katasztrófa... Mi most válunk meg a térköves terasztól... Bocs hogy belekotyogtam :)

    VálaszTörlés
  2. Az a helyzet, hogy már mindegy, mert megérkezett a térkő. Amiket leírtál, teljesen egyetértek, kicsit én is pont ezek miatt félek. Hát, majd meglátjuk....

    VálaszTörlés